Blog

Forberedelser til middagsselskapet hjemme hos deg

Ingenting er vel hyggeligere enn å samle venner og familie rundt et vakkert dekket bord? Hvorfor gjør vi ikke det oftere? Det er antageligvis fordi vi innbiller oss at det er så mye jobb, mye mas og da blir selskapet, både det formelle og hverdagsmiddagen, utsatt og dyttet på. Men det trenger virkelig ikke være mas og stress å invitere venner og familie over. For alle setter pris på å bli invitert. Om det så er for å dele en pizza, eller spise en pastarett, som hverken trenger å koste mye eller tar mye tid til forberedelser. Det viktige tross alt, er det å sammen. En slik hverdagsmiddag med 4-5 ekstra, trenger ikke mer planlegging enn å kjøpe inn ekstra mat, og ha nok stoler, Alle kommer rett fra skole og jobb, og tar i et tak, noen dekker bord, noen mikser salaten, og noen finner frem noe å ha i glassene. Så er det bare å tenne lysene og la roen og gleden over å være sammen senke seg.

Lys opp mørket med en høst fest

Nå når det blir mørkere ut, og bladene faller, er tiden inne for samle venner og kjente rundt et pyntet er bord i fine høstgyldene farger. Imidlertid er god planlegging alfa og omega når i skal planlegge selskap uansett anledning. Når du har bestemt hva slags fest du skal ha, må du bestemme deg for hvem du skal invitere hvor mange, og hva du skal servere. Uansett hva du serverer, består måltidet av flere elementer, Så du må beregne hvor mye Kjøtt/fisk, poteter, saus, grønnsaker og tilbehør som trengs. Og kanskje en dessert. Har noen noen allergier? det må du ta hensyn til. Hva passer det å drikke til, og hvor mye må du ha, skal det være alternativer? Hvor mange barn er det? og ungdommer? De spiser som kjent for 2. Det neste punktet er det aller viktigste, det er å beregne hvor lang tid hver enkelt oppgave tar. Om du kan steke noe samtidig? Har du nok gryter og fat? hva kan du gjøre av forberedelser før dagen? ag lister over innkjøp, lag en tidsplan, der du setter inn hvor mye tid de ulike elementene tar? Husk sette av tid til litt selvpleie før gjestene kommer.

Kaffeselskap, litt deilig nostalgi

En nesten utdødd samværsform, er det hyggelige ved å invitere på ettermiddaagskaffe, der det serveres noen gode kaker, eller bare en stabel med vafler med hjemmelaget syltetøy. Ikke tar det altfor mye tid, og anledningen gir tid til å bake de gode kake, ta frem det fine serviset og den vakre duken etter mormor. Med dagens nye rutiner med middag om kvelden, må vi kanskje døpe om ettermiddagskaffe, til etter tur, eller etter lunsj kaffe. Selv om det har en annen ramme, er det greit å tenke over hvem og hvor mange vår sofa rommer. Forberedelsene her ligger også i hva vil vi servere av kaker, og kaffe og eller te. Skal vi også servere en portvin, eller et glass brus? g ikke minst, ta tiden det tar å dekke et pent kaffebort, med både servietter og det peneste kaffeserviset. Og selvfølgelig skal det spises kake. Om du velger å lage en eller flere kaker, eller kanskje bare steke vafler, eller kjøpe en kake, det er samværet som betyr noe.

appdev