Blog

Næringsstoffene som gjør deg lykkelige

Vi er alle klare over at et sunt kosthold ofte resulterer i en sunn helse. Vi får hele tiden beskjed av tv, blogg og sosiale medier at et sunt kosthold er bra for livet, men stemmer det? All mat vi spiser inneholder viktige næringsstoffer og vitaminer som er med på å bidra til kroppens normale kroppsfunksjoner som å regulere kroppstemperatur, holde oss i bevegelse og får cellefordelingen til å fungere slik den skal. Det vi ikke er klare over er at noen næringsstoffer er med på å regulere humøret vårt, gjør oss mer energiske og lykkeligere.

Kirsebær inneholder mye antioksidanter og vitaminer som bidrar til å holde deg sprek og gir deg økt energi. Kirsebær bidrar med å produsere endorfin og dopamin i kroppen din, og dette er hormoner som er med på å regulere humøret ditt.

Mineraler gir deg mange gode fordeler som å sørge for å beskytte skjelettet og tennene dine ved å gjøre dem sterkere. Mineraler er nemlig byggesteinen deres. Jo sterkere du føler deg, desto mer øker selvtilliten din og det resulterer til et bede humør. For å få i deg en mengde mineraler så bør du begynner å spise bananer. Bananer inneholder også tryptofan som roer ned nervesystemet ditt.

Ananas inneholder mye vitamin C som produserer serotonin som er bra for den psykiske helsen din. Serotonin påvirker søvnen din, følelser og din seksuelle atferd. Ananas gir deg andre fordeler som å forsterke immunforsvaret ditt og beskytter deg mot stress.

Spinat inneholder blant annet kostfiber, proteiner og kobber. Spinat sørger for å gi deg et bedre blodsukker, forbygger krefttyper og bidrar til å senke kolesterolet ditt. Spinat bidrar med å transportere røde blodceller raskere rundt i blodbanen din, og dette er det som bidrar med din oksygen. Du vil dermed føle at du puster bedre, føle deg friskere og mer lykkelig.

appdev