Blog

Sunne matvaner

I denne artikkelen skal vi snakke om matvaner, og det vi skal begynne med å se på er hva slags mat vi bør prøve å unngå. Etter dette skal vi se på hva slags mat som de sunneste menneskene pleier å spise og hvordan vi kan spise slik på en økonomisk og praktisk måte. Vi skal også gi tips til motivasjon slik at du kan holde deg på rett kjør. Til slutt blir den liten diskusjon om fordelene ved å redusere, eller til og med kutte ut, forbruket ditt av kjøtt.

Hva vi bør unngå

For det første så må vi forstå at det finnes masse deilig mat som vi bør unngå. For eksempel så kan det være veldig fristende å spise godteri og drikke brus veldig ofte. Dersom du liker det så kan det også være fristende å spise fast-food som for eksempel på McDonalds og lignende. Men dette er mat som kan være veldig dårlig for oss, og dersom vi spiser slikt så kommer vi til å ende opp i dårlig form, og vi kommer til å få en dårlig helse. Se for deg at du liker å spille videospill. Dersom du skal slutte å spille disse så må du spille noe annet som underholder deg, for eksempel brettspill, slik at du kan komme deg forbi dette.

Hva kan vi spise i stedet?

Dersom vi skal bytte ut alle disse deilige rettene så bør vi ha noe godt å spise istedenfor. Det er derimot vanskelig å finne noe som er godt, sunt, billig og lett å tilberede. Ut fra disse variablene så må du nesten godta at det du spiser blir litt mindre godt, men til gjengjeld så kan du øke fordelene fra disse andre områdene som vi har nevnt.

Det atleter spiser er oftest ren mat, med en enkel fordeling av makronæringer på 50% karbohydrater, 30% proteiner og 20 % fett. Det du kan starte med er å spise havregrøt til frokost, tunfisk med avokado til lunsj og kylling med ris. På denne dietten alene så kan du komme deg veldig langt. Husk derimot at det å gå over til en slik diett, uten saus og andre godsaker kan det være veldig vanskelig i begynnelsen, men vi mennesker er vanedyr. Dersom du holder ut med det i en måned så skal det gå veldig smertefritt å fortsette med det.

Mange sier også at det kan være veldig lurt å gå helt bort fra å spise kjøtt og heller ta på seg en vegetariansk diett. Mange atleter mener det samme, og det kan være fordi at vi reduserer inflammasjon i musklene våre. Samtidig så er det faktisk slik at all energien vi spiser i dyrene kommer fra planter uansett. Det eneste du bør huske på er å supplere med vitamin B12 og jern.

appdev