Blog

Ordne opp dietten

I denne artikkelen skal vi snakke om matvaner, og spesifikt hvordan vi kan gjøre dem enda sunnere enn det de er i dag. Vi skal også se på hvorfor dette er viktig. I dagens samfunn så lever de fleste av oss nøyaktig som de vil. Problemet med det at vi alltid har et valg er et vi ofte blir fristet til å ta valg som ikke er så veldig sunne for oss.

Når vi først har gjort noen dumme valg et par ganger så kan det lett oppstå et mønster, og dette mønsteret kan vise seg å være veldig usunt for oss i lengden. Dersom du virkelig har lyst til å komme deg i form, eller bare har lyst til å holde deg sunn så er det et par ting du må holde i bakhodet.

Diett

Dersom du spiser usunt og ikke trener så kan du komme til å utvikle sykdommer og lidelser som det ikke finnes noen kur for. For eksempel kan en økt BMI øke sjansene for artrose og dette er noe som du bare kronisk kommer til å bli påvirket av.

Dietten du kan se for deg bør være ren og rik på næringsinnhold. I all hovedsak så bør du prøve å spise rundt 2 000-3 000 kalorier hver dag, alt ettersom hvor mye du veier og hvordan du vil påvirke vekten din. Dersom du vil gå ned i vekt, så må du spise et mindre antall, og motsatt dersom du vil øke vekten din. Uansett om du vil øke eller redusere vekten din så bør dietten din inneholde det samme.

Det finnes applikasjoner på telefonen som kan hjelpe deg med å regne ut kaloriene som du spiser og ikke minst innholdet av makronæringen som finnes i maten du spiser. Disse består av karbohydrater, fett, og proteiner. Et godt utgangspunkt er å spise 50 % karbohydrater, 20 % fett og 30 % proteiner.

Det du bør begynne med er å redusere usunn mat som du spiser, og dette inkluderer brus, godteri og fast-food. Istedenfor må du begynne å drikke vann, spise frukt og gode måltid som du lager hjemme av sunne ingredienser.

Havrekaker

Et veldig godt måltid som du kan lage ut av havregryn er for eksempel pannekaker. For et solid måltid til frokosten kan du blande to egg, 1 dl melk, 200 gram havregryn og to bananer og steke dem. Dette kan være litt vanskelig uten mel, men det er fullstendig mulig med litt trening. Du bør også inngå olje, så finn deg en panne som er non-stick. Dette kommer ut på cirka 1000 kalorier. Dette er et eksempel på et sunt måltid som du kan begynne med. Husk at det kan ta veldig lang tid å endre vaner, så det er viktig å ta små skritt, slik at du ikke gir opp. Det viktigste er at det går fremover, sakte men sikkert.

appdev